Amikor arról van szó, hogy egy házat a saját otthonunknak kell berendeznünk, akkor többről van szó, mint, aminek látszik. Egy szoba felújítása, belsőépítészeti tervezése és kivitelezése és a kiegészítők elrendezése, úgy, hogy a funkciójukat jól ellássák, de mégis otthonos környezetet alakítsunk ki, gyakran nem egyszerű feladat. A különböző helyiségekben legmegfelelőbb festékek és világítási lehetőségek kialakításától egészen a bútorok elhelyezéséig – nagyon sok szempontot, kell figyelembe venni. Ekkor válik felbecsülhetetlen értékűvé a tapasztalt belsőépítész segítsége és szakértelme.

Belsőépítészeti tervezés

Belsőépítészeti tervezés saját szabályok szerint

Ne feledd, ez az otthonod. A belsőépítészeti tervezésben és kivitelezésben nincsenek helyes és rossz döntések, mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy a saját ízlése szerint tervezze meg otthonának berendezéseit. Ne feledje, hogy az irányítás az Öné és érdemes figyelembe venni a legújabb piaci trendeket, de mindig tegye a saját személyes ötleteit bele a tervekbe, hogy az egyedi és különleges legyen. Az otthonod az, ahol a legtöbb időt töltöd, ezért a környezetnek és stílusnak tükröznie kell a te személyiségedet.

Természetes otthon

Még mindig dominálnak az olyan pihentető, semleges tónusok, mint az elefántcsont, a szürke és a krém. Különösen igaz ez akkor, ha a természet inspirálta izgalmas textúrákkal és rézzel egy fényesebb, merészebb összképpé egyesülnek. A sötét pasztell árnyalatú kombinációk minden térben kellemes meleg érzést váltanak ki, melyre különösen szükségünk van a hideg beköszöntével.

Bútorok fontossága

Döntsük el, milyen bútorokat szeretne a szobánkban. Gondoljunk a méretekre, egy nagy szobában, egy nagyobb kanapéra és lábtámlára lehet szükségünk, és ezek illenek is a térhez. A legtöbb tervező azt javasolja, hogy még a kis helyiségekben is legyen egy nagyméretű bútordarab, még akár akkor is, ha ez csak egy fejtámla a hálószobában. A kis és nagy darabok egyensúlya komfortos életteret fog teremteni otthonunkban.

Minimalista vagy extravagáns

A nagyon világos falak évek óta nem számítanak a piac top trendjei közé. Az ilyen szobákban kizárólag a nagyon minimalista stílust kedvelő emberek képesek élni, bárki más kellemetlenül érezheti magát egy ilyen szobába. Persze könnyedén feldobhatjuk a szobát néhány fotó, festmény vagy egyéb dekoráció segítségével.

Ha szeretnénk megőrizni otthonunkban a skandináv hangulatot, akkor érdemes befektetnünk egy-egy nagyobb, de rendkívül látványos műalkotásba.

Reméljük tudtunk segíteni ezzel a pár alap ötlettel, viszont, ha úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége a látványtervek, belsőépítészeti tervek elkészítésében akkor kereshet minket bizalommal!