Egy lakásfelújítás mellett mindig is fejtörést okozott a megtakarítás. Amikor eljön ez a pillanat, az emberek mindenre költenek, még az olyan dolgokra is, melyek feleslegesek lehetnek. Elhoztunk 5+1 tippet, hogy miként lehet megspórolni egy kis pénzt a felújításoknál.

A kezdet a tervezés

Mielőtt belekezdhetnénk bármibe is, készítsünk egy alaptervet! Mit is szeretnénk felújítani és hogyan is szeretnénk ezeket a terveket megvalósítani. Érdemes felmérni minden helyet és árat. Ha ezekkel végeztünk, akkor már van is egy kép a szemünk előtt, hogy mennyi is lesz az adott projekt költsége.

Online tervezőprogramok.

Mára már rengeteg olyan program létezik az interneten, melyekkel digitálisan is bepillantást nyerhetünk a kívánt eredményekre. Ezek a programok kiválóan alkalmasak arra, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy mire is lehet szükségünk, és mire nem. Azonban, ha erre még sem lenne ideje nálunk a tervezést is kérheti!

Régi bútorok felújítva.

Az emberek többségénél gyakran előfordul, hogy lakásfelújításnál számos új bútort vásárol. Minek újakat venni, ha egy kis kreativitással mi magunk is átalakíthatjuk bútorainkat? A képzeletnek nincs határa, szóval ne fogjuk vissza magunkat!

Nem mindig a legolcsóbb a legjobb.

Arra azonban figyeljünk, hogy ne essünk túlzásokba spórolás terén sem! Hiába kerül kevesebbe egy termék, még nem biztos, hogy a minősége is jobb. Festékeknél például ha megvesszük az olcsóbbat, hamarabb elkezdhet kopni és emiatt nagyon sok rétegben kell felvinni, hogy az rendesen fedjen el egy területet. Sokkal célszerűbb minőségi terméket venni, hiszen akkor kevesebb anyagot használunk el.

Ne hamarkodjuk el a dolgokat!

A lakásfelújítás igen hosszú és igényes munka, ezért nem engedhetjük meg a kapkodást, mert az hamar káoszhoz vezethet. Hagyjunk megfelelő időt és járjunk utána a munkálatoknak, anyagoknak és áraknak. Mindig válasszuk ki a nekünk legmegfelelőbbet és ne az első dolgot vegyük meg amit látunk! A munkálatokat se siettessük, mert a végeredmény katasztorfális lehet.

Legmegfelelőbb cég, legigényesebb munkások.

Ha tényleg igényes és szép eredményt szeretnénk elérni, akkor meg kell találnunk a legmegfelelőbb céget és szakembereket. Amennyiben velük szemben is vázoljuk elképzeléseinket, akkor egész biztosan kitudják hozni belőle a maximumot. Ha őket is megleltük, akkor minden készen áll, mehet is a nagy átalakítás!

Remek tippjenik mellett, spórolhat is velünk, hiszen a lakásra szánt költségvetés felét vissza kaphatja. Keressen minket bizalommal!