Mi az épületgépészet feladata?

Az épületgépészet azt a célt szolgálja, hogy biztosítva legyen az épület lakóinak számára a megfelelő komfortérzet. Ezért az épületgépészet felel a szennyvíz elvezetéséért, az ivóvíz biztosításáért, a fűtés- és hűtéstechnikáért és a levegőminőségért, vagyis az épület belső csőhálózataival, szerelvényeivel és az ehhez kapcsolódó gépekkel, berendezésekkel foglalkozik.

tendler baut logo left
Épületgépészet

Az épületgépészet fontos főbb ágai:

  • Fűtéstechnika
  • Gázellátás
  • Vízellátás és csatornázás
  • Szellőzés és légtechnika
  • Klímatechnika
tendler baut logo

Ezek a főbb ágak egymással szorosan összefüggnek. Hiszen a vízellátás összefügg a fűtéstechnikával; a fűtéstechnika a gázellátással és a légtechnikával; a légtechnika pedig fontos kiegészítője a klímatechnikának. Ezért kijelenthető, hogy az épületgépészeti rendszer főbb ágait, alkotóelemeit, nem lehet önálló elemekként vizsgálni és kezelni. Ennek szellemében olyan szakembereket válogattunk össze, akik profi módon értenek a tűztechnikához, áramlástechnikához, hőtanhoz, valamint ismerik a gáztörvényekkel kapcsolatos alapfogalmakat és mértékegységeket.

Miért válasszon minket?

Ahogyan fentebb olvashatta az épületgépészet egy rendkívül komplex légtechnikai, fűtési, vízellátási és csatornázási, illetve gáztechnikai rendszerekből állnak, melyeket úgy kell megtervezni, hogy együttműködésüket és az egymásra kifejtett hatásukat is figyelembe vegyük. A Tendler Baut-nál legképzettebb kollegák segítenek széleskörű tanácsadással kiválasztani és megtervezni az Ön számára legmegfelelőbb épületgépészeti rendszert.

Ha szolgáltatásunk felkeltette az érdeklődését vagy szakmai kérdése van, keressen fel minket bizalommal!

Épületgépészet
ceruza

Lépjen velünk kapcsolatba!