Miért érdemes képben lenni ezzel a munkafolyamattal is?

A földmunka végigkíséri és kapcsolódik az egész építkezéshez: fontos az alapok kiásásánál, előzetes felméréseknél és a különböző közművek bevezetésénél és az építkezés utáni tereprendezés során.

földmunka

Mi is az a földmunka?

Ezalatt azokat a tevékenységeket értjük, melyekhez föld kitermelésére van szükség. Két nagy csoportra bonthatjuk, kézi és gépi földmunkára.

Kézi földmunka alatt azokat a tevékenységeket értjük, melyeket emberi erővel végeznek. Ezek általában a kisebb, de pontosabb földmunkák. A kézi földmunka eszközei általában a ásó, lapát, ásólapát, csákány, bontórúd, feszítőék, kalapács. Ezek olyan eszközök, melyekkel sok ideig tart a földmunkákat elvégezni.

Emiatt az ilyen projektek túlnyomó többségét a gépi földmunkák adják, gépi erővel ugyanis sokkal gyorsabb, egyszerűbb a föld kitermelését, elszállítását végezni. A gépi földmunka eszközei általában a tológépek, kotrógépek, földgyaluk, földnyesők, hegybontók.

Kivitelezés

Sokan egyáltalán nem fordítanak erre kellő figyelmet, pedig nagyon fontos volna, hogy ne sétáljunk be rögtön az első ajtón. Számtalan rémtörténetet hallhatunk az építőiparban és ez nem alaptalan. Sok kontár található a piacon, akik nem végeznek minőségi munkát.

Fontos, hogy lehetőleg olyan partnert válasszunk, aki:

  1. régóta van a piacon (ezt akár cégadatok alapján le lehet ellenőrizni)
  2. megfelelő gépparkkal rendelkezik (több gép áll rendelkezésére)
  3. lehetőleg legyen weboldala (ez jelezheti hogy komolyan veszik, amit csinálnak).

Az is intő jel lehet, ha túl későn vagy egyáltalán nem válaszolnak a megkeresésünkre, árajánlatkérésünkre.

Terület tisztításhoz

Az építési terület előkészítésénél is szükség lehet a növényzet kivágására, amihez már használnak munkagépet. Egy növényekkel erősen benőtt telek tisztításához munkagépes céget érdemes keresni.

Házalap kiásáshoz

A házalap elkészítését rendszerint forgó-kotró géppel végzik, a kitermelt talaj arrébb hordását pedig egyszerűen csak bobcat-nek nevezett homlokrakodó gépekkel. Ha a ház homokos vagy kevésbé kötött talajon helyezkedik majd el, akkor elképzelhető hogy egy bobcat bérléssel megússzuk a dolgot és nem lesz szükségünk két gépre. Azonban, ha sziklás-agyagos talajon építkezünk és pince is tartozik majd a házhoz, akkor nagyobb, igazi nehézsúlyú markolóra lehet szükség az alap kiszedéséhez.

Legyen szó ingyenes helyszíni szemléről, szakmai tanácsadásról, építészeti tervrajzok elkészítéséről, mi rendelkezésére állunk. Vegye fel velünk a kapcsolatot!