Ha elmegy az áram, vagy még nincs is bekötve, egy ideig a gyertyafény is praktikus és hangulatos megoldást jelent.

Ha viszont huzamosabb ideig vagyunk rákényszerítve arra, hogy nélkülözzük az áramot, nem árt, ha kéznél van egy jó villanyszerelő szakember telefonszáma. Nem mellesleg, el szeretnénk kerülni a fölösleges pénzkidobást is. Hogyan tudod a legtöbb fölösleges költségtől megóvni magad? Akár hiszed, akár nem, a megfelelő villanyszerelő szakember kiválasztásával!

Egy igazán jó szaki esetében a kiadásaink nem kis mértékben csökkenhetnek, emellett a ránk háruló munkák és idegeskedések is megelőzhetők így. A villanyszerelő kiválasztásakor a vezetékezés tartóssága és teljesítménye, sőt, akár a lakásban élők élete is függhet az elektromos munka elvégzésének minőségétől. Hogyan döntsünk jól a kiválasztásnál? Szeretnéd magabiztosan tudni, hogy ki a jó villanyszerelő? Tartsd szem előtt a következő szempontokat:

Legyen lekövethető

Megállapodás előtt okosan tesszük, ha ellenőrizzük, hogy a neve, illetve a cége szerepel-e a hivatalos nyilvántartásban. Természetesen az ajánlások és a referenciák is sokat nyomnak a latban, amikor a döntésünket mérlegeljük. Különösen sokat segít, ha az eddigi munkái az interneten is megtalálhatóak.

Mások is jó szakembernek ismerik

A korábbi megrendelőitől kapott ajánlások mindennél többet mondanak. Ha nem ismerjük a villanyszerelő jelöltet, nézzük meg a Facebook oldalát vagy a honlapját, és olvassuk el, mit mondanak róla az emberek.

Figyeljünk a buktatókra!

Nem kevés olyan megrendelő van, akinek nincs az ismeretségi körében megbízható villanyszerelő. Ilyenkor újságokból, a postaládába bedobált reklámanyagokból, de leginkább az internetről tájékozódik az ember. Ebben a helyzetben rengeteget jelentenek a referenciák. Sokan nem szívesen érdeklődnek a konkrét referenciamunkákról, pedig ez a legbiztosabb módja, hogy tisztább képet kapjunk arról, hogy mit várhatunk tőle. A komolyabb szakemberek már a referencialistájuk felsorolásával kezdik, vagy ha nem is rögtön ezzel nyitnak, örömmel veszik az ez irányú érdeklődést az ügyfél részéről. Az érem másik oldala viszont az, amikor komolyabb intézmények, nagyobb családi házak igényes munkáit sorolja fel a villanyszerelő, ami lenyűgöző tud lenni, és rögtön teljes bizalommal bízza rá a munkát a megrendelő, anélkül, hogy ténylegesen utánajárna a jól csengő referenciamunkák valódiságának, illetve az ottani ügyfelek elégedettségének.

Referencialista

Csak az a referencia ér valamit, amit le is ellenőrzünk. Nem kell kellemetlenkedésnek gondolnunk, hogy megkeressük a felsorolt megrendelőket, és kérdezősködjünk a villanyszerelő munkájának a minőségéről, hogy az elszámolással kapcsolatban minden rendben volt-e, vagy hogy az elvégzett villanyszerelési munkával utólag nem jelentkeztek-e problémák, és nem utolsósorban, hogy a felmerülő garanciális munkákat készségesen elvégezte-e. Nyilván nem mindenki szokott száz százalékosan elégedett lenni egy bizonyos szakemberrel, úgyhogy számíthatunk panaszokra is. Viszont a megkeresett korábbi ügyfelektől kapott válaszok segítségével be tudjuk rangsorolni a lehetséges villanyszerelőinket.

Legyen szó új elektronikai hálózat kiépítéséről, vagy kábelek áthúzásáról a mi szakembereink állnak rendelkezésére, vegye fel velünk a kapcsolatot!