Ha hűteni szeretné otthonát, fontos, hogy ennek a legjobb és legmegbízhatóbb módján tegy  Egy olcsóbb klíma, amely nem néz ki esztétikusan, nem illik otthonába vagy nem jól teljesít, nem tudja megadni otthonának azt a kényelmet és stílust, amelyet megérdemel. Érdemes megfontolni egy jobb minőségű klímaberendezés beszerzését a legjobb márkáktól, mert mindegyik kiváló egységet kínál különböző és jobbnál-jobb funkciókkal.

Típusok

Monoblokk klímák

Ablakklíma, mobilklíma, és minden ami egy dobozban, egy készülékkel oldja meg  a feladatot. Előnye, hogy nem kell csővezeték a külső és a belső rész közé, hátránya viszont, hogy általában rosszabb hatásfok, és magasabb zajszint jellemzi.

Split klímák

A split vagyis osztott klímák két részből, egy kültéri és egy beltéri egységből állnak. A beltéri egységeknek is több fajtája létezik: álmennyezeti kazettás, oszlop klima és hagyományos oldalfali klíma, ez a legelterjedtebb forma.

A split klímáknak van olyan változata, amikor egy kültéri egységhez több beltéri egység kapcsolódik, ezt multisplit klímának nevezzük.

A működés szempontjából kétféle típus létezik: az inverteres és a forgalmazását tekintve megszűnt on-off.

On-off és inverteres klímák

A hagyományos on-off (ki-bekapcsolós) klíma esetében a készülék a kompresszor ki-be kapcsolásával tartja fenn a kívánt (beállított) hőmérsékletet, míg az inverteres klíma ezt a teljesítmény vezérlésével éri el folyamatos működés mellett. Az inverteres klímák sokkal hatékonyabbak, energiatakarékosabbak, alacsonyabb zajszintűek és nagyobb komfortérzetet biztosítanak. Precízebb hőmérsékletbeállítást tesznek lehetővé, hiszen nincs ki-be kapcsolgatás, így nincs hőmérsékletingadozás sem. Nincs továbbá hideg légáram, hiszen az inverteres klímák csökkent teljesítménnyel is képesek dolgozni, vagyis az általuk kifújt levegő jóval kellemesebb mint egy hagyományos 100%-on dolgozó on-off típus által kifújt levegő hőmérsékleténél. Szinte hangtalanul működnek, hiszen a kompresszor nagyon ritkán jár 100%-on vagy afelett, ezért akár éjszaka is nyugodtan üzemeltethetjük őket.

Az inverteres klímák napjainkra már egyeduralkodóak, az on-off klímák az uniós szabályozás értelmében már nem forgalmazhatók.

Szerverklíma

A szerver helyiségek hűtésénél felmerülő egyedi igények kielégítésére szolgáló klíma, melyek jellemzői az állandó téli-nyári üzem, a renkívül stabil és biztos cseppvízelvezetés, vízmentesség, az átlagon felüli üzembiztonság.

klíma

Klíma előnyei otthon

Hűvös környezet

Ha AC rendszerét megfelelően telepítették otthonában, és jól karbantartják, akkor minőségi levegőt biztosít. Az AC hűvös levegőt biztosít házunkban, amelyet a légkondicionáló lefed. Ezt a hűvösséget vagy kényelmet a családtagok a nyári napokon AC segítségével élvezhetik.

Szúnyogok vagy rovarok

Ha a szoba légkondicionált, akkor a rovar a lehűlés miatt nehezebben érheti a testét. A rovarok allergia ellenében veszélyesek lehetnek szervezetünkre.

Könnyebb alvás

Nem tudunk aludni a meleggel teli szobában. A meleg szoba nem kényelmes az emberek számára az alváshoz. Ha van klímaberendezés az otthonukban, könnyen el tudnak aludni. Az orvosok szerint a túl sok hűvös helyiség sem tesz jót a testi egészségnek. Ezért mindig próbáljon normál hőmérsékletet használni, ne legyen túl hideg vagy ne túl meleg.

Klíma előnyei munkahelyen

Jobb a vevőnek

Senki sem akar olyan boltba menni, ahol többnyire nyáron nem takar AC hűtés. És az ügyfelek nem érzik jól magukat az irodában, ha az irodájában nincs légkondicionáló. Nyáron a légkondicionált üzletek nagy vonzerőt jelentenek az utcán sétáló ügyfelek és az Ön vállalkozásába látogató ügyfelek számára.

 Az alkalmazott jobban fog dolgozni

A túlfűtött irodák hatással lehetnek és hatással lesznek az alkalmazottak termelékenységére. Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy azok, akik az irodákban dolgoztak anélkül, hogy megfelelően működnének a klímaberendezésben, naponta több mint egy órát vesztegetnek a hőség miatt. Az AC biztosítja, hogy alkalmazottja keményebben dolgozzon a nyári napokon.

Koncentráció

Ha a munkahely légkondícionálva van, akkor az ott dolgozók sokkal könnyebben és koncentráltabban tudják elvégezni a rájuk bízott feladatokat, projektet, ugyanis nem kell azzal foglalkozniuk, hogy folyamatosan izzadnak és melegük van. Azt szeretné, ha alkalmazottja résen legyen, amikor dolgozik.

Weboldalunkon rengeteg típusú egységgel találkozhat.