Hamarosan itt a nyári szezon, jönnek a füllesztő, forró nappalok és éjszakák, amelyek otthonunkban nem feltétlenül lehet kellemes élmény, ha nem rendelkezünk klímával. Ebben az esetben általában mindenki fellép az internetre és elkezdi keresgélni a számára megfelelő berendezést, viszont mi a helyzet azokkal, akik teljesen laikusak a témában és nem tudják, hogy milyen szempontok alapján érdemes választani? Nekik is hoztuk ez a cikkünket, amely egy praktikus útmutató lehet a vásárlás előtt.

Klíma ötletek

A klíma hűtési teljesítménye

Fontos, hogy felmérjük az otthonunkban hűteni kívánt területét és ahhoz mérten határozzuk meg ezt a tényezőt. Ha túl nagy méretű és teljesítményű klímát vásárolunk (hogyha nem invertes) akkor többlet-energiafogyasztásra számíthatunk, ráadásul ezek a készülékek sokkal drágábbak is. Ezzel ellentétben az alulméretezett egység nem fogja tudni rendeltetésszerűen lehűteni az otthonunkat, amivel nem leszünk elégedettek és fölösleges procedúrákon, kiadásokon mentünk keresztül. . Energiafelhasználás szerint A, B, C, D kategóriába soroljuk a készülékeket.

Energia takarékosság

Napjainkban az emelkedő higanyszint és az emelkedő villamosenergia-tarifák mellett az energiatakarékos, környezetbarát légkondicionálók megvásárlása egy nagyon zöld és tudatos döntés lehet. A légkondicionálók csillagos energiahatékonysági besorolással rendelkeznek; más néven EER, amelyet a Bureau of Energy Efficiency (BEE) szabványosított. Ezért minden több csillaggal rendelkező egység kevesebb áramot fogyaszt, mint az alacsonyabb csillaggal rendelkező egység.

Klíma típusok

Főleg négy típusú klíma típust különböztetünk meg, illetve beltéri egységet: oldalfalra szerelhető, padlón álló, mennyezeti nyílásba szerelhető és mennyezetre vagy oldalfalra szerelhető. A legelterjedtebb az oldalfali készülék, viszont napjainkban a széles termék paletták lehetővé teszik az otthonunk adottságaihoz legjobban illő típus kiválasztását.

Klíma

A klíma olyan, mint az autó

Igen, olyanok, mint az autók, ha karbantartásról és tisztításról van szó. Rendszeres karbantartásra van szükségük ahhoz, hogy a legjobb állapotban és optimális teljesítményben tudjon funkcionálni a klíma. A telepítést követően rendszeres szervizelést kell végezni, lehetőleg negyedévente.

Csak hűtés vagy fűtés is?

Ez a funkciója a készüléknek akkor jöhet jól, amikor hirtelen leesik a kinti hőmérséklet, de még nem olyan mértékben, hogy be kelljen kapcsolni a központi fűtést. Ebben az esetben hatalmas plusz segítség lehet ez a kombinált megoldás.

Levegőminőség

A beltéri levegő minősége nagyon fontos a klímaberendezések otthoni telepítése során; ezért a jó szűrővel felszerelt légkondicionáló rendkívül fontos a beltéri levegő minőségének javításához. A jó szűrő nemcsak tiszta levegőt biztosít, hanem javítja az készülék hűtési teljesítményét és energiahatékonyságát azáltal, hogy megakadályozza az elpárologtató tekercs por miatti fulladását.

Ha nagyjából összeállt a kép a fejében, hogy mi alapján szeretne klímát vásárolni vagy szeretne esetleg segítséget kérni akkor weboldalunkon a szolgáltatások menüpont alatt a „Klíma” nevezetű aloldra kattintva bármelyik lehetőségre szert tehet!