A Porocell medence építés egyre népszerűbbé válik. Nem véletlenül. Számtalan előnye van. Könnyen méretre szabható, fizikai tulajdonságainak köszönhetően a víz gyorsabban melegszik fel és lassabban is hűl le. 

Porocell medence szerkezet, kialakítás

Ezeket az egyszerűen kialakított Porocell medencéket és rendszerüket, nagy sűrűségű extrudált polisztirolból készült téglák alkotják, amelyek könnyen méretre szabhatóak fűrésszel vagy akár késsel is. Egyik nagy előnye, hogy rendkívül rugalmas, ha a megmunkálhatóságáról beszélünk, ráadásul nagyon időtálló és az egyszerű illesztési kialakítása által, lehetőség van a saját kezű építésre is, így nem kell zsaluznunk vagy szigetelnünk.A különböző formában elhelyezett Porocell téglák szabad kezet adnak arra, hogy milyen alakú medencét alakítsunk ki, például: Ovális, klasszikus téglalap. A szegélykövek nagyon jó minőségű polisztirolból készülnek, ezáltal egyszerűen lehet azokat igazgatni, igazítani és könnyedén tudunk sima medence falat kialakítani.

Hosszabítsa meg nyári szezonját a Porocellel

A Porocell téglák segítségével gyorsabban melegszik fel a medence vize, plusz, ha a medence falait is leszigeteljük és energiatakarékos hőszivattyúval is bővítjük a rendszert akkor ténylegesen hosszabb lehet a nyár végi szezonunk és tovább élvezhetjük a fürdőzés élményét! Bónusz előny lehet, hogy a Porocell rendszer elnyeli a feszültségeket, így csökkenti a fagyhatások és feszülések kellemetlen következményeit a medence falaira és bélésfóliájára.

Anyagok és elemek

Az egy rendszert alkotó polisztirol téglákat egy vasbeton alapra helyezzük, amelyeket betonacéllal fixálunk és mixer betonnal feltöltünk. Majd egy geotextília réteget helyezünk el az alapon és a medencefalon. Ezután következik a fóliázás, viszont a falazás után meg kell néznünk, hogy a medence alap alkalmas-e a fóliázásra, ez fogja a medence szigetelését adni, a PVC fólia egy kiváló megoldás lehet a Porocell medence szerkezeténél is.