Szerkezetépítés

Vállalatunk professzionális és szakképzett csapattal, saját eszközökkel és anyagokkal foglalkozik szerkezetépítéssel, legyen szó alap zsaluzásról, zsalubérlésről, tetőszerkezet építésről, de komplett szerkezet kivitelezéssel is állunk rendelkezésére.

Szerkezetépítés
Az alap kivitelezése
Szerkezetépítés
Falak kivitelezése
Szerkezetépítés
Tető építése

Szerkezetépítés - az alap kivitelezése

Miután a megbízóval leegyeztettük a terveket és azok az illetékes építési hatóságokkal is leegyeztetésre kerültek, elkezdődhetnek a szerkezetépítéssel kapcsolatos munkafolyamatok. A tereprendezés az építkezés megkezdésénél tölt be fontos szerepet, mivel a gyors munka érdekében érdemes síkká tenni a munkafelületet. A tereprendezés után következhet az alap pontos kitűzése. Ennél a folyamatnál nagyon fontos, hogy pontosan kimérjük a szinteket, méreteket, hogy szakszerűen el lehessen végezni az alap test kiemelését. Ezt követően, még a betonozás előtt, a helyükre kerülnek a vízvezeték rendszer elemei. Mindezek után megkezdődhet a kiásott alap feltöltése a megfelelő minőségű betonnal. Az építmény alapozásánál három fontos követelményt kell figyelembe vennünk:

  • Az alapnak el kell viselnie az épület teljes terhelését, vagyis tartó funkcióját megfelelően kell betöltenie.
  • A hőhidak és a penészedés meggátolásának érdekében, bizonyosodjunk meg arról, hogy az alapzat megfelelő hőszigeteléssel rendelkezik-e.
  • Fordítsunk kellő figyelmet a vízállóságra is, hogy a talajvíz ne jusson el az épület szerkezetébe.

A talaj sajátosságait figyelembe véve, a földmérő és a tervező véleménye alapján, meghatározzuk az alapozás módját. A családi házaknál legtöbbször alkalmazott módszer a síkalapozás. Ez esetben a talaj felszínéhez közel alakítjuk ki az alapot. Ezzel szemben mélyalapozásnál a felszín alatt fekvő, külön erre a célra fejlesztett szerkezeti elemekkel – cölöpalapozás, kútalapozás, szekrényalapozás, légnyomásos alapozás – oszlatjuk el az épület terheit. Ezeket követően elhelyezzük a zsaluköveket, amiket szintén feltöltünk betonnal, majd a kiásott alap belső részét feltöltjük földdel és elkezdődhet a végső betonozás.

Szerkezetépítés, alap kivitelezés
Szerkezetépítés, fel építés

szerkezetépítés - falak kivitelezése

A folyamat ezen részénél is precizitással és pontossággal ki kell tűzni az alaprajzot. Elsőként a sarokelemekethelyezzük el, majd sorra kerül a közbenső falazatok építése is. A falak addig épülnek fel, amíg a nyílászárók – ajtók, ablakok – helye ki nem rajzolódik, majd az áthidaló elemek is helyükre kerülnek.  Ha minőségi téglafalakat akarunk törekedjünk az alábbi három pontra:

  • Használjunk fel minél több egész téglát, kerüljük a féltéglákat!
  • Az áthidalóknál és sarkoknál – mivel ezek a pontok vannak a legnagyobb terhelésnek kitéve – mindenképpen egész téglát alkalmazzunk!
  • Figyeljünk arra, hogy a téglák és a habarcs megegyező hőszigetelési tulajdonsággal rendelkezzen, máskülönben hő-hidak keletkeznek.

A falak felhúzása után következhet a betonkoszorú, ami eloszlatja és egyenletessé a tető felöl érkező súlyt.

Szerkezetépítés - tető építés

A szerkezetépítés végezetéül kezdetét veheti a tető megépítése. 
A folyamat ezen szakasza igencsak fontosnak mondható, hiszen a tető védelmet nyújt a környezeti tényezőkkel szemben, védelmezi az építmény szerkezeti elemeit, valamint a minősége befolyásolja az épület élettartamát. A tető kivitelezésekor vegyük figyelembe:

  • A tető alakját, hajlásszögét.
  • A telekre jellemző légköri és éghajlati tényezőket.
  • A tengerszinttől való távolságot.

Ha a fentebb felsoroltakra kellő figyelmet biztosítunk, a tető- és ház szerkezet is hosszú életű lehet.

Szerkezetépítés, tető építés
csavar

Lépjen velünk kapcsolatba!