Teljeskörű lakásfelújítás

– mire figyeljen és hogyan vágjon bele a lakásfelújításba?

Sokan bele sem gondolnak abba, hogy mekkora fejfájást, milyen mértékű nem várt költséget és megszámolhatatlan mennyiségű álmatlan éjszakát tud okozni egy teljeskörű lakásfelújítás, legyen szó egy apróbb garzonról, vagy egy többemeletes családi házról. A legfontosabb szabály: minden esetben válassz megfelelő lakásfelújítás kivitelezőt, tehát bízd profi generálkivitelezőre a munkálatok lebonyolítását, különben nagyon nehéz és váratlan akadályokba fogsz botlani.

Ennek oka többrétű: ha csak egy-egy részfeladatot szeretne megoldani, ahhoz általában elegendő egy szakember, vagy egy kisebb csapat. Velük megállapodsz a munkálatok kezdési idejéről és a várható kiadásokról, munkadíjakról. Sajnos ilyenkor is számítani kell csúszásokra, meg nem jelenésekre, és olyan költségekre, amelyek menet közben merülnek fel, a hibákról, a be nem fejezett munkákról nem is beszélve. De ez még mindig a felújítási munkálatok egyszerűbb és könnyebb útja.

Azonban, ha egy teljeskörű lakásfelújítás előtt áll, akkor fel kell készülnie. Egy profi lakásfelújítás kivitelező,  generálkivitelező nélkül több tucat ember munkáját kell összehangolni, a megrendeléseket lebonyolítani, a félreértéseket megoldani, a váratlan költségeket pedig sokszorosan meg kell fizetni. Egy irányító csapat a háttérből megfelelően tudja koordinálni az eseményeket, így kevesebb fejfájással és kiadással meg lehet valósítani egy panellakás felújítást, vagy egy komplett családi ház renoválását is.

tendler baut logo left

Mi a lakásfelújítás menete?  

 

Egy lakásfelújítás menete a körültekintő tervezéstől kezdődik. Minél pontosabban meg vannak fogalmazva az igények és az anyagi lehetőségek, annál kevesebb buktatóval lehet számolni. Az nem elegendő, hogy szeretné felújítani az otthonát. Érdemes már a tervezés során részletes költségkalkulációt végezni, hiszen a főbb irányokat meg kell határozni. 

Az, hogy mit foglal magában a lakásfelújítás függ attól, hogy hány helyiségről van szó, illetve, hogy falon kívüli, vagy belüli munkálatokra is szükség van-e. Például, ha szeretné a fürdőszobát kompletten felújítani, akkor el kell dönteni, hogy a cső- és villanyvezetékeket is kell-e cserélni. Amennyiben igen, úgy nem csak burkoló és vízvezeték szerelő jelenléte indokolt, hanem kőműves, adott esetben asztalos, villanyszerelő, valamint festő segítségét is igénybe kell venni. Ez drágítja a munkát, ráadásul össze is kell hangolni az egyes, felújításon dolgozók munkáját: addig a festő nem jöhet például, amíg a szerelvények, csövek és vezetékek nincsenek a helyükön.

Mi történik a tervezés után egy komplett lakásfelújítás, ingatlan felújítás során?  

 

Célszerű a terveket egyeztetni egy profi generálkivitelezővel, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik az ilyen munkálatokban. Miután megvannak a tervek és a költségkalkulációk, jöhet az előkészítő fázis. Ebbe helyiségenként sokféle munka tartozhat. Ilyen lehet a bútorok elszállítása, vagy letakarása, az áramforrások biztosítása, fürdés- és mellékhelyiség használat átmeneti megoldása, és így tovább.

Ezt követően kezdődik maga a felújítás. Az előzetes terveknek megfelelő ütemezéssel érkeznek a szakemberek, akik lépésről lépésre megcsinálják az adott helyiségben elvégzendő feladatokat. Arra érdemes előre felkészülni, hogy sohasem lesz a folyamat zökkenőmentes, és mindig akadnak menet közben megoldandó helyzetek.

Teljeskörű lakásfelújítás

Hol vehető igénybe egy teljeskörű lakásfelújítás?

Természetesen vannak kivitelezők vidéken és Budapesten egyaránt, így szinte az ország teljes területén bele lehet vágni a munkálatokba. A lakásfelújítás árak azonban meglehetősen eltérőek régiónként: a fővárosban és környékén, valamint a megyeszékhelyekben, illetve a nyugati régiókban magasabb óradíjjal számolhatunk, míg Kelet- és Dél-Magyarország területén kedvezőbbek a költségek.

Célszerű a tervezés során kalkulált költségvetést úgy meghatározni, hogy legyen benne bőven puffer. Egyrészt a több hónapig tartó munkálatok során jellemző, hogy drágulnak az alapanyagok, másrészt még a legprecízebb tervezést követően is adódhatnak váratlan kiadások. Ezeket egy profi generálkivitelező csapattal minimalizálni lehet ugyan, de nullázni nem.

Ha lakásfelújítás kivitelezőt keresel vedd fel velünk a kapcsolatot a lent látható űrlap kitöltésének segítségével, vagy keress minket telefonos elérhetőségeink bármelyikén

felújítás

Lépjen velünk kapcsolatba!